Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i fasola mung
1. Fasolę mung zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 godziny. Następnie dokładnie płuczemy i zalewamy dwiema szklankami wody. Gotujemy na dużym ogniu przez 10 minut, żeby pozbyć się toksyn. Później zmniejszamy gaz. Zbieramy powstającą pianę. Fasola będzie gotowa jeśli da się ją zgnieść widelcem.
2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy.
3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę.
4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym.
2. Brokuły gotujemy na parze. Tuńczyka i seler odcedzamy.
3. Składniki przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę.
4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym.