Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i rukolą
Rukolę myjemy i osuszamy. Przekładamy do miseczki.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miseczki z rukolą, rozdrabniamy widelcem.
Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki (większe na plasterki, mniejsze na połówki), dodajemy do sałatki.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników.
Robimy sos: ząbki czosnku siekamy drobno, mieszamy razem z oliwą i musztardą, doprawiamy sos solą i pieprzem. Dressing dodajemy do sałatki, próbujemy i ewentualnie doprawiamy sałatkę do smaku.
Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miseczki z rukolą, rozdrabniamy widelcem.
Pomidorki kroimy na mniejsze kawałki (większe na plasterki, mniejsze na połówki), dodajemy do sałatki.
Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do pozostałych składników.
Robimy sos: ząbki czosnku siekamy drobno, mieszamy razem z oliwą i musztardą, doprawiamy sos solą i pieprzem. Dressing dodajemy do sałatki, próbujemy i ewentualnie doprawiamy sałatkę do smaku.