WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sałatka z tuńczykiem i rzeżuchą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka z tuńczykiem z puszki, warzywami konserwowym i rzezucha. Idealna jako samodzielna przekąska lub dodatek do kanapek.

Sałatka z tuńczykiem i rzeżuchą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i rzeżuchą

 

  • 0,5 puszki tuńczyka w oleju roślinnym i sosie własnym
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 1 większy kawałek papryki konserwowej
  • Kilka czarnych oliwek
  • 2 łyżki pokrojonej rzeżuchy
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i rzeżuchą

ETAP 1:

Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać pokrojone na połówki czarne oliwki. Tuńczyka odsączyć z zalewy, trochę rozdrobnić i dodać do warzyw. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę konserwowa i posiekaną rzeżuchę.

Wszystko przyprawić solą i pieprzem i wymieszać z majonezem. Podawać schłodzoną.

Sałatka z tuńczykiem i rzeżucha
Wszystkie składniki na sałatkę wymieszane w misce
Sałatka z tuńczykiem i rzeżucha
Posiekana rzeżucha dodana do warzyw i tuńczyka
Sałatka z tuńczykiem i rzeżucha
Papryka konserwowa dodana do pozostałych składników
Sałatka z tuńczykiem i rzeżucha
Odsączony z zalewy tuńczyk dodany do warzyw
Sałatka z tuńczykiem i rzeżucha
Kukurydza, czerwona fasola i czarne oliwki wrzucone do miski