Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana w stylu włoskim
Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką cukru w mundurkach. Obieramy i kroimy w ćwiartki.
Cebulę siekamy w półplasterki, oliwki w połówki, suszone pomidory w grubsze paski.
Do warzyw dodajemy rukole i kapary.
Oliwę spod suszonych pomidorów, sok z cytryny oraz przyprawy umieszczamy w słoiczku i wstrząsamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
Cebulę siekamy w półplasterki, oliwki w połówki, suszone pomidory w grubsze paski.
Do warzyw dodajemy rukole i kapary.
Oliwę spod suszonych pomidorów, sok z cytryny oraz przyprawy umieszczamy w słoiczku i wstrząsamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wszystkie składniki sałatki mieszamy.
robaczek