kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna sałatka z wyrazistym tuńczykiem, słodkawa kukurydzą i słonymi oliwkami. Smaki doskonale się przenikają i uzupełniają. Do tego jest bardzo szybka w przygotowaniu. Idealna na przyjęcia!

Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem

podstawowe

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • puszka kukurydzy
  • duża czerwona cebulka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • ½ szklanki czarnych oliwek
  • 150g majonezu
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem, oliwkami i selerem
Seler naciowy myjemy i kroimy w małą kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Oliwki kroimy w połówki. Cebule siekamy w drobną kostkę. Wszystkie składniki sałatki łączymy w salaterce. Dodajemy majonez i przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Opcjonalnie możemy dodać starty na dużych oczkach żółty ser.