lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Krewetki z czosnkiem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krewetki idealnie nadają się na romantyczna kolacje we dwoje. Nie jest to danie pracochłonne przez co często je robię.

Krewetki z czosnkiem i cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krewetki z czosnkiem i cebulą

 

  • Opakowanie białych krewetek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • Płatki chilli
  • Natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Krewetki z czosnkiem i cebulą
Krewetki myjemy i oczyszczamy. Usuwamy z nich taka czarna nitkę która jest po środku. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżke masła. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Chwilę smażymy i dokładamy krewetki. Doprawiamy solą, płatkami chilli i natka pietruszki.

Smażymy około 4 minut. Można podawać z lekka sałatka lub bagietka.
Krewetki z czosnkiem i cebulą
Na koniec doprawiamy solą, płatkami chilli i natka pietruszki.
Krewetki z czosnkiem i cebulą
Czosnek drobno siekamy a cebulę kroimy w kostkę.