Sposób przygotowania:
Pieczony schab miodowy
Schab myjemy, usuwamy niepotrzebne błonki i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Wszystkie składniki marynaty poza miodem dokładnie mieszamy i polewamy mięso. Marynujemy w lodówce prze noc lub jeśli nie mamy tyle czasu prze minimum 2h.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Mięso wraz z marynata pieczemy na środkowej kratce prze 45 minut, co 15 minut polewając marynata spod mięsa. Kilka łyżek marynaty podbieramy z brytfanny i mieszamy z płynnym miodem. Mięso polewamy miodową zalewą i pieczemy jeszcze około 15 minut do zarumieniania.
Serwujemy na ciepło z ziemniakami i gotowanymi warzywami lub na zimno jako wędlinę.
Wszystkie składniki marynaty poza miodem dokładnie mieszamy i polewamy mięso. Marynujemy w lodówce prze noc lub jeśli nie mamy tyle czasu prze minimum 2h.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Mięso wraz z marynata pieczemy na środkowej kratce prze 45 minut, co 15 minut polewając marynata spod mięsa. Kilka łyżek marynaty podbieramy z brytfanny i mieszamy z płynnym miodem. Mięso polewamy miodową zalewą i pieczemy jeszcze około 15 minut do zarumieniania.
Serwujemy na ciepło z ziemniakami i gotowanymi warzywami lub na zimno jako wędlinę.
mocsłodkości
Czekoladka 2