Sałatka z wędzonym tofu i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzić sałatkę z wędzonym tofu i oliwkami

Sałatka z wędzonym tofu i oliwkami

Składniki:

Sałatka z wędzonym tofu i oliwkami

 

  • 1 główka sałaty
  • 1 mały słoik czarnych oliwek
  • ser tofu wędzony do smaku
  • 3 łyżki zielonego posiekanego koperku
  • 1 opakowanie kiełków sojowych
  • 1 pęczek młodej cebulki
  • 2 łyżeczki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki przegotowanej wody
  • Cukier, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędzonym tofu i oliwkami
Sałatę dokładnie umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Poukładać w salaterce, dodać osączone czarne oliwki oraz pokrojony w małą kostkę ser tofu. Kiełki sojowe opłukać i dodać na liście, cebule obrać, opłukać, pokroić w małe kostki. Gdy wszystkie składniki będą poukładane na liściach sałaty to zrobić sos. Olej,sok z cytryny, koperek oraz wodę staranie i dokładnie wymieszać, doprawić solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielonym) i ponowie wymieszać.Gotową sałatkę polać delikatnie po całości sosem.

Tagi:

sery sałata ser