Sposób przygotowania:
Sałatka z winogronami i rzodkiewką
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Następnie dodajemy do niej pokrojone w pół talarki rzodkiewki i przecięte na pół winogrona. Oczyszczoną cebulę kroimy w cienkie pół talarki, a ser feta w niedużą kostkę. W osobnej misce przygotowujemy sos. Wsypujemy gotowy sos koperkowo- paprykowy i zalewamy go olejem lnianym i wodą. Dokładnie mieszamy i zalewamy nim składniki. Całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy przed podaniem.
![Sałatka z winogronami i rzodkiewką Sałatka z winogronami i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-winogronami-i-rzodkiewka-258733.jpg)
![Sałatka z winogronami i rzodkiewką Sałatka z winogronami i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-winogronami-i-rzodkiewka-258734.jpg)
![Sałatka z winogronami i rzodkiewką Sałatka z winogronami i rzodkiewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-winogronami-i-rzodkiewka-258735.jpg)