Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich
Filety z kurczaka posolić, popieprzyć, upiec na małej ilości oleju, lub w wersji bardziej dietetycznej (choć majonez w tej sałatce dobija kaloriami) ugotować w osolonej wodzie. Myślę że jeśli komuś zostały udka to mięso bez kości i skóry też można użyć w takiej domowej wersji (dla gości jednak polecam filety). Wystudzone mięso pokroić na kawałki, wsypać do miski. Wkruszyć do niej również makaron z zupek i wsypać przyprawy ale nie olej, olej nie będzie nam w ogóle potrzebny. Pokroić paprykę, również dodać do naszej miski, groszek i kukurydzę osączyć, troszkę opłukać i również dodać do naszej sałatki. Dodać majonez, wymieszać, odstawic na trzy godziny do lodówki. W tym czasie nasz makaron nasiąknie majonezem i stanie się miękki.
Gabas
amadeo
mamqa