Sposób przygotowania:
sałatka ze schabem i czereśniami
Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie i odcedzamy dokładnie. Czereśnie myjemy dokładnie i pozbawiamy pestek. Cebulę i ogórka obieramy i siekamy w kostkę. Koper opłukujemy i siekamy drobno. Selera opłukujemy, pozbawiamy włókien i kroimy w cienkie krążki. Ryż, czereśnie, mięso, groszek, kukurydze, selera, ogórka i cebulę łączymy ze sobą i mieszamy. Cytrynę dokładnie myjemy i ocieramy z niej skórkę, a następnie wyciskamy z niej sok. Do soku dodajemy 3 łyżki przestudzonej, gotowanej wody. Następnie dodajemy musztardę, olej, skórkę i cytryny i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Takim sosem polewamy sałatkę i mieszamy