fabkajafab

fabkajafab

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Salatka ze szparagami i orzechami pekan

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Super przepis do dzic jest wielkim hitem na przyjeciach. Najlepiej smakuje po 24 godzinach

Salatka ze szparagami i orzechami pekan

Składniki:

Salatka ze szparagami i orzechami pekan

 

  • 1 kg świeżych szparagów, wykrawane
  • 60ml octu ryżowego
  • 60ml sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • 60g rozdrobnionych Orzechow Pekan
  • 1 łyżka posiekanej dymki

Sposób przygotowania:

Salatka ze szparagami i orzechami pekan
Zagotowac wode w srednim garnku i gotować na srednim ogniu szparagi az beda miekkie ale wciaz chrupiace. Osuszyć i na krótko zanurzyć w zimnej wodzie. W duzym woreczku wymieszaj olej ryzowy, sos sojowy, olej, cukier, sol i pieprz. Do mixtury dodaj szparagi i marynuj 24 godziny w lodowce. Posyp zamarynowane szparagi orzeszkami pekan i pokrojona cebulka do dekoracji.