Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana, warzywna z jajkiem
Jaja oraz warzywa b.dobrze myjemy. Warzywa wrzucamy do dużego garnka i gotujemy do miękkości. Tuż przed końcem gotowania dodajemy całe jaja i gotujemy je na twardo. Wyciągamy jaja i zalewamy zimną wodą, aby łatwo się obierały. Wodę z warzyw zlewamy, a garnek z warzywami odstawiamy w chłodne miejsce. Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy. Ostudzone warzywa oraz jaja obieramy i kroimy je w drobną kosteczkę - pomogłam sobie okrągłym narzędziem z żyłkami do krojenia jajek, znacznie skróciło to czas krojenia. Jabłka dokładnie myjemy, wykrawamy gniazda nasienne, jabłka kroimy w kosteczkę i razem z odsączonym groszkiem i natką dodajemy do pozostałych składników. W miseczce mieszamy jogurt z majonezem, dodajemy przyprawy, sok z cytryny i łączymy z pozostałymi składnikami.Przyprawiamy do smaku, w razie potrzeby dodajemy więcej majonezu. Przekładamy do salaterki i wkładamy do lodówki. Podajemy w temperaturze pokojowej.