Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z rukolą i jajkiem
Ziemniaki umyć, zależnie od wielkości gotować 10-15minut w szybkowarze. Obrać i pokroić w plasterki. Rukolę oczyścić, umyć. 75g rukoli zmiksować w gorącym rosole. Dodać olej słonecznikowy i ocet winny, wymieszać. Sos przyprawić do smaku. Gorące plasterki ziemniaków plać przygotowanym sosem, wymieszać. Odstawić na ok 60minut w chłodne miejsce. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w słupki. Jajka obrać, pokroić w szóstki, przekroić je jeszcze na pół.
Słupki rzodkiewek, jajka i pozostałe listki rukoli wymieszać z ziemniakami. Natychmiast podawać. Sałatka doskonale smakuje z grilowanym mięsem.
Smacznego!
Słupki rzodkiewek, jajka i pozostałe listki rukoli wymieszać z ziemniakami. Natychmiast podawać. Sałatka doskonale smakuje z grilowanym mięsem.
Smacznego!