Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ziemniaki do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz nowego pomysłu jako dodatek do mięsa, mam coś dla Ciebie. Takich ziemniaków jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie wypróbuj. Gotowane ziemniaki z czerwoną cebulką oraz oliwkami. Ziemniaki można przygotować wcześniej i rozgrzać.

Ziemniaki do mięsa

Składniki:

Ziemniaki do mięsa

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki do mięsa

I

Ziemniaki do mięsa

1. Ziemniaki obieram, gotuję w osolonej wodzie.
2. Cebule, czosnek obieram, drobno kroję.
3. Oliwki kroję w plasterki.
4. Ziemniaki po ugotowaniu, odlewam, przekładam do miski, dodaję cebulę, czosnek, oliwki, wlewam oliwę, wsypuję przyprawy i delikatnie mieszam, Wszystko przekładam do naczynia.

II

5. Gotowe. Podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.

III

5. Gotowe. Podaję, jako dodatek do mięsa.
6. Smacznego.