Sposób przygotowania:
Salatkowy misz-masz
Makaron ugotowac w osolonym wrzatku,odcedzic,pozostawic do ostygniecia. Papryke oczyscic,pokroic w sredniej wielkosci kostke,cukinie umyc(nie obierac)pokroic w pól plasterki.Papryke podduscic na 2-3 lyzkach oliwy,gdy zacznie miekknac,dodac cukinie,wszytko dusic do miekkosci,w miedzy czasie dodac troszke soli i pieprzu,z sola trzeba uwarzac,gdyz makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i dodajemy fete,ktora jest slona. Gdy warzywa beda juz miekkie zostawic do ostygniecia. Ser feta pokroic w kostke,oliwki na pól i wrzucic do makaronu,na koncu dodac przstudzone warzywa lacznie z sokiem jaki puscily w trakcie duszenia(jesli wydaje nam sie,ze jest za duzo tego soku,to mozna czesc odlac,jesli salatka jest za sucha dodajemy oliwe z oliwy) Wszytko razem wymieszac,doprawiajac do smaku sola i pieprzem.Calosc powinna byc obficie posypana natka pietruszki,ale jako,ze u nas pietruszka ma tylko wyglad pietruszki,a nie ma zupelnie smaku,wiec ja praktycznie pietruszki nie uzywam,dodalam jedynie suszona:))
Izabella
Doro
Sarenka
misia53
misia53
msewka
kinga
Izabello nie dla kazdego ta salatka musi byc zachecajaca,mam nadzieje,ze w odróznieniu od moich przepisów,Twoje beda zachecajace:))
Wikkka
Jolanta27
iwi69
IwonaF
iwi69
moli
i posypuje pietrucha zielona !!!
montajka