krzysiek1

krzysiek1

Kuchcik
[Przepisów: 8]

Salceson

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały deser na zimno. Pasuje do kawy, ...

Salceson

Składniki:

Salceson

 

  • 1kostka tłuszczu
  • 1/2 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1/2 litra mleka
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 paczki herbatników
  • 20 dag mlecznej pianki ( białe)
  • Flaka do salcesonu

 

Sposób przygotowania:

Salceson
I. Rozpuścić kostkę tłuszczu z 1/2 szklanką cukru i 3 łyżkami kakao.
II. 1/2 litra mleka przegotować i połączyć z 4 łyżkami żelatyny oraz przestudzić.

Połączyć wszystko razem, wrzucić pokruszone herbatniki z paczki i pokrojone w kosteczkę mleczna pianka oraz orzechu. Wlać do flaka i schłodzić Włożyć do lodówki i często obracać.