Sposób przygotowania:
Salceson - ciasto
Żelatynę i galaretkę rozpuścić w szklance wody.
Margarynę, cukier, kakao rozpuścić w garnku na małym ogniu i połączyć z rozpuszczoną żelatyną i galaretką. Rozłożyć wafle jeden za drugim i posmarować delikatnie przygotowaną wcześniej masą galaretkową. Odczekać trochę,aby wafle zmiękły i pokruszyć biszkopty oraz chrupki kukurydziane. Następnie wylać na wafle resztę lekko stężałej galarety i zrolować wafle. Zawinąć w folie aluminiową i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Rada: Można dodać orzechów, rodzynek lub innych bakalii.
Margarynę, cukier, kakao rozpuścić w garnku na małym ogniu i połączyć z rozpuszczoną żelatyną i galaretką. Rozłożyć wafle jeden za drugim i posmarować delikatnie przygotowaną wcześniej masą galaretkową. Odczekać trochę,aby wafle zmiękły i pokruszyć biszkopty oraz chrupki kukurydziane. Następnie wylać na wafle resztę lekko stężałej galarety i zrolować wafle. Zawinąć w folie aluminiową i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Rada: Można dodać orzechów, rodzynek lub innych bakalii.
Jojo
eli_555
Natala1210
wedith1
Sarenka
Marika_1961