Sposób przygotowania:
Salceson na słodko w moim wydaniu
Przygotować składniki niezbędne do przygotowania deseru. Zagotować wodę. Galaretki rozpuścić w wodzie przepisu podanego na opakowaniu. Ostudzić w kąpieli wodnej, następnie przelać do płytkiego talerza. Włożyć do lodówki w celu stężenia. Można do przygotowania galaretki użyć mniejszej ilości wody aby galaretka była bardziej sprężysta. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, następnie rozpuścić ją we wrzątku. Schłodzić śmietanę. Śmietany zmiksować z dodatkiem cukru waniliowego oraz cukru pudru. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę. Całość zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Galaretkę pokroić w kostkę, pokrojoną galaretkę włożyć do tortownicy. Ubite śmietany podzielić na połowę. Pierwszą połowę wlać do tortownicy do galaretki. Wymieszać. Do drugiej połowy dodać kakao i dokładnie wymieszać. Wylać nie wierzch deseru. Całość włożyć do lodówki w celu zastygnięcia. Na wierzch można wyłożyć owoce.
marietta