ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Salceson owocowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moja propozycja na smaczny deser owocowy :)

Salceson owocowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Salceson owocowy

 

 

Sposób przygotowania:

Salceson owocowy
Owoce dokładnie myjemy. Z wiśni i czereśni usuwamy ogonki, przekrawamy na połówki i usuwamy pestki. Truskawki szypułkujemy i przekrawamy na czwórki. Porzeczki obrywamy z gałązek. Owoce wkładamy na przemian do plastikowych butelek po wodzie mineralnej 0,5l Każdą galaretkę (na 500ml wody) rozpuszczamy w 250ml wrzącej wody. Ostudzonymi galaretkami zalewamy owoce w butelkach i odstawiamy do lodówki, aż stężeją. Gdy galaretki stężeją rozcinamy butelki wyjmując z nich zawartość. Nasz salceson kroimy w plastry i podajemy z jogurtem z owocami lub sosem owocowym.
Salceson owocowy
Owoce dokładnie myjemy. Z wiśni i czereśni usuwamy ogonki, przekrawamy na połówki i usuwamy pestki. Truskawki szypułkujemy i przekrawamy na czwórki. Porzeczki obrywamy z gałązek.
Salceson owocowy
Owoce wkładamy na przemian do plastikowych butelek po wodzie mineralnej 0,5l
Salceson owocowy
Każdą galaretkę (na 500ml wody) rozpuszczamy w 250ml wrzącej wody. Ostudzonymi galaretkami zalewamy owoce w butelkach i odstawiamy do lodówki, aż stężeją.