KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sandacz w delikatnej tempurze

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny filet z sandacza w chrupiącej, zdrowej tempurze wody mineralnej, mąki i jajka. Podawany z sosem.

Sandacz w delikatnej tempurze Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sandacz w delikatnej tempurze

 

  • Przepis na tempurę:
  • 300 ml wody koniecznie mineralnej,
  • 200 gr mąki ,
  • 1 jajko,

 

 

  • składniki sosu:
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki majonezu,
  • ząbek czosnku,
  • kilka kropli cytryny do smaku,
  • sól, pieprz do smaku,

 

Sposób przygotowania:

Sandacz w delikatnej tempurze
Przygotowujemy tempurę, wszystkie składniki dokładnie mieszamy i miskę z gotową tempurą wkładamy do kostek lodu, musimy schłodzić tempurę, będzie dużo bardziej delikatna. Sandacza skrapiamy cytryną, doprawiamy solą i pieprzem i kroimy w cienkie paski. W woku przygotowujemy oliwę mocno rozgrzewamy i wrzucamy zamoczone w tempurze kawałki sandacza. Do dekoracji możemy użyć duży płat z pora usmażonego w tempurze. Talerz dekorujemy porem, układamy sandacza i polewamy sosem. Podawać gorące, SMACZNEGO.
Sandacz w delikatnej tempurze
Etap 1