mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sandwitche z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie, proste i pyszne danie na ciepło:)

Sandwitche z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sandwitche z pieczarkami i serem

 

  • 1 gruby plasterek gotowanej szynki
  • 2 duże świeże pieczarki
  • krążek cebuli
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 1 – 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz mielony czarny, pieprz cayenne
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Sandwitche z pieczarkami i serem
Pieczarki myję dokładnie, siekam razem z szynką i cebulą w drobną kostkę. Dodaję przyprawy i dokładnie mieszam z częścią masła. Dwie kromki chleba smaruję masłem, kładę na nich plasterki sera żółtego, a na wierzchu smaruję masę szynkowopieczarkową. Zapiekam sandwicze w nagrzanym tosterze ok. 3-5 minut. Po wyjęciu z opiekacza przekrawam ukośnie na pół. Polewam ketchupem i podaje.
Sandwitche z pieczarkami i serem
Pieczarki ścieram na tarce lub kroję w drobną kosteczkę
Sandwitche z pieczarkami i serem
Kromki chleba tostowego smaruję cienko masłem, nakładam masę