Sposób przygotowania:
Sardynka w trójkącie
Przygotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Po odsączeniu lekko go posól. Sardynki odsącz z oliwy, dodaj miękki ser sojowy, 1 łyżkę sosu rybnego. Rozgnieć widelcem na gładką masę. Ser wędzony tofu pokrój na plasterki, każdy z nich posmaruj sosem pieprzowym, pastą sardynkową . Na kawałku folii Alu ułóż łyżkę makaronu, zrób otoczką z plasterków sera z pastą lekko dociskając. W środek włóż po dwie oliwki. Nie przejmuj się, gdy sos pieprzowy przy naciskaniu wybarwi brzegi.Rób kolejne przekąski do wyczerpania produktów, zsuwaj je z folii na talerze na listki sałaty kruchej. Dekoruj kiełkami i szczypiorem.
jaNina
Nie przepadam za soją, jednak połączona z aromatyczną rybką i sosem pieprzowym - choć nie lubię się chwalić - wyszła świetnie - polecam ten zestaw (oczywiście tym, którzy lubią rybki)
pozdrawiam - Nina