Sposób przygotowania:
Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem
1. Mięso myjemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plastry. Każdy plaster lekko rozbijamy tłuczkiem do mięs, następnie każdy rozbity plaster nacieramy przyprawą do gulaszu. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron,następnie podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.
2. Marchewki i cebulę obieramy, następnie cebulę kroimy w piórka, a marchewki w słupki, przekładamy do duszonego się mięsa.
3. Gdy mięso i warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody, dodajemy groszek, natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze dusimy.
4. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ryżem, makaronem, ziemniakami.
2. Marchewki i cebulę obieramy, następnie cebulę kroimy w piórka, a marchewki w słupki, przekładamy do duszonego się mięsa.
3. Gdy mięso i warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody, dodajemy groszek, natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chwilę jeszcze dusimy.
4. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ryżem, makaronem, ziemniakami.