paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab duszony w piwie i warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny schab duszony z piwem wraz z warzywami

Schab duszony w piwie i warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab duszony w piwie i warzywach

 

  • 1,5 kg schab bez kości,
  • 1 szkalnka piwo,
  • 1 sztuka kostka mięsna,
  • 2 sztuki marchew,
  • 1 sztuka por (biała część),
  • 2 sztuki pietruszka korzeń,
  • pieprz,
  • kucharek,
  • ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Schab duszony w piwie i warzywach
Schab opłukać i natrzeć pieprzem i kucharkiem lub innymi ziarenkami smaku których używamy w kuchni. Odstawiamy do lodówki na 7-8 godz.możemy zostawić na noc. Następnie zamarynowane mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. ( w ten sposób schab nie puści zbyt dużo soku z mięsa) Marchew, pietruszkę, pora obrać opłukać i pokroić w kostkę, pora można w talarki. Do rondla wlać szklankę wody dodać kostkę mięsną i zagotować gdy kostka się rozpuści wrzucić warzywa i ziele angielskie kilka sztuk i chwile pogotować. Schab przełożyć do duchówki lub naczynia polać bulionem z warzywami i piwem. Piec ok 1 godziny.
Schab duszony w piwie i warzywach
Schab opłukać i natrzeć pieprzem i kucharkiem lub innymi ziarenkami smaku których używamy w kuchni. Odstawiamy do lodówki na 7-8 godz.możemy zostawić na noc.
Schab duszony w piwie i warzywach
Następnie zamarynowane mięso obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. ( w ten sposób schab nie puści zbyt dużo soku z mięsa)
Schab duszony w piwie i warzywach
Schab przełożyć do duchówki lub naczynia polać bulionem z warzywami i piwem. Piec ok 1 godziny.
Schab duszony w piwie i warzywach
Do rondla wlać szklankę wody dodać kostkę mięsną i zagotować gdy kostka się rozpuści wrzucić warzywa i ziele angielskie kilka sztuk i chwile pogotować.