Sposób przygotowania:
Schab duszony z pieczarkami
Schab umyc i osuszyc. Przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, pozostawic na okolo godzine. Cebule i natke umyc i osuszyc. Cebule, pieczarki i natke dowolnie pokroic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic mieso, ktore podsmazyc z obu stron do lekkiego zrumienienia i zalac goraca woda. Doprawic vegeta i pieprzem, dusic pod przykryciem przez 20-25 minut, po czym dodac cebule i pieczarki, dusic kolejne 15-20 minut, na niewielkim ogniu. Zdjac z ognia, dodac smietane i make, dobrze wymieszac, dodac natke i zagotowac. Kasze ugotowac z dodatkiem soli i tluszczu, w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, kasze mozna delikatnie dosolic do smaku i dodac troche masla - wedle upodoban. Kasze podajemy ze schabowymi w sosie pieczarkowym.
luna