smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Schab duszony z cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Schab duszony z cebulą. Bardzo smaczny, soczysty i łatwy w wykonaniu. Nie wymaga wiele pracy, a smakuje wybornie.

Schab duszony z cebulą

Składniki:

Schab duszony z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony z cebulą
W naczyniu wymieszaj sól, pieprz,majeranek,paprykę ostrą i paprykę słodką. Schab natrzyj mieszanką przypraw i odstaw w chłodne miejsce na około 15 min. W naczyniu żaroodpornym rozgrzej masło i włóż schab. Polej z wierzchu masłem i dolej do naczynia wody. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C pod przykryciem. Po 20 minutach pieczenia dodaj pokrojoną w piórka cebulę. W razie potrzeby uzupełnij wodę. Od czasu do czasu polewaj mięso tłuszczem. Piec około 1 godziny,aż mięso będzie miękkie, ale nie przesuszone.