Sposób przygotowania:
Schab w sosie chrzanowym z rzeżuchą
Plastry schabu rozbijamy - najlepiej przez folię. Kolejno nacieramy je z obu stron solą, pieprzem, papryka słodką i ziołami prowansalskimi i ostawiamy na pół godziny. Następnie schab podsmażamy na rumiano z obu stron. Plastry schabu wyjmujemy, i na patelnię wlewamy bulion, dodajemy chrzan, mieszamy. Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do bulionu energicznie mieszając, sos chwilkę gotujemy aż do zgęstnienia. Następnie wkładamy plastry schabu i dusimy je w sosie pod przykryciem około pół godziny. 5 minut przed końcem dodajemy rzeżuchę. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy nadmiar płynu tak długo aż uzyskamy pożądaną konsystencję sosu. Schab podajemy z ziemniakami i surówką posypany świeżą rzeżuchą. Życzę smacznego :)