wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Roladki schabowe są po prostu pyszne i łatwe do przygotowania. Idealne na niedzielny obiad, u mnie rodzina za nimi bardzo przepada.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Schab rozbijamy na cieniutkie plastry, przyprawiamy wegetą z obu stron. Na rozbite plastry dajemy szynkę, ser, i masło.

Następnie zwijamy nasze roladki. Do miski wbijamy jajko dodajemy przyprawy i nasze roladki obtaczamy w jajku i w bułce tartej.

Pieczemy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron aby je przyrumienić, po czy wkładamy je do naczynia żaroodpornego i zapiekamy je w dobrze nagrzanym piekarniku na 20 min na 160 stopni.  


Roladki schabowe
roladki schabowe są już upieczone. Są soczyste
Roladki schabowe
schab rozbijamy na ciemniutkie plasterki
Roladki schabowe
na plastry schabu dajemy szynkę,ser i masło 82%
Roladki schabowe
roladki schabowe zwijamy i obtaczamy w jajku i bułce tartej