Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosamiPrzygotowanie:
Obie fasolki ugotować w osolonej wodzie, a cebulę posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Mięso:
Każdy kawałek schabu cienko rozklepać za pomocą tłuczka do mięsa i dokładnie natrzeć przyprawami.
Roladki:
Każdy kawałek schabu posmarować cienką warstwą musztardy.
Na tak przygotowanym kotlecie położyć plaster boczku i z brzegu położyć odrobinę cebuli po 1 sztuce fasolki (w obu kolorach) oraz kabanosa. Całość ściśle zrolować.
Panierowanie:
Roladki dokładnie i delikatnie obtoczyć - kolejno w: mące, jajku (roztrzepanym z odrobina soli) i bułce tartej.
Smażenie:
Roladki smażyć na rozgrzanym oleju - z każdej strony.
niezły kąsek
Di bloguje
robaczek
lukrowanepierniczki
biedroneczki