Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1015]

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna i szybka propozycja na lekko urozmaicony obiad. Roladki są bardzo aromatyczne i posiadają ziołowe akcenty.

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami

 

Farsz:

  • 6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego)
  • 6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich o smaku chorizo)
  • 6 strąków fasolki szparagowej zielonej
  • 6 strąków fasolki szparagowej żółtej
  • 1 cebula
  • musztarda ziołowa

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami

Przygotowanie:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami
Dwa kolory fasolki ładnie wyglądają w przekroju.

Obie fasolki ugotować w osolonej wodzie, a cebulę posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Mięso:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami
Cienko rozklepane roladki będą miękkie w środku.

Każdy kawałek schabu cienko rozklepać za pomocą tłuczka do mięsa i dokładnie natrzeć przyprawami.

Roladki:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami
Nalezy uważać, aby farsz nie wypadł nam ze środka.

Każdy kawałek schabu posmarować cienką warstwą musztardy.
Na tak przygotowanym kotlecie położyć plaster boczku i z brzegu położyć odrobinę cebuli po 1 sztuce fasolki (w obu kolorach) oraz kabanosa. Całość ściśle zrolować.

Panierowanie:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami
NAlezy dokładnie zapanierować roladki - również po bokach.

Roladki dokładnie i delikatnie obtoczyć - kolejno w: mące, jajku (roztrzepanym z odrobina soli) i bułce tartej.

Smażenie:

Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami
Należy smazyć na średnim ogniu, aby mięso było miękkie w środku.

Roladki smażyć na rozgrzanym oleju - z każdej strony.