Sposób przygotowania:
Schabowe po mojemu
5 kawałków schabu rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą do smaku. Na jednym talerzu wysypujemy bułkę tartą na drugim rozbijamy dwa jajka z majerankiem. Rozbite kotlety obtaczamy najpierw w bułce, potem w jajku i znowu w bułce. Tak przygotowane kotlety wrzucamy na patelnię z olejem i smażymy. Usmażone wyjmujemy na talerz i smażymy kolejne. Kiedy kończymy smażyć ostatnie kotlety dorzucamy resztę wcześniej usmażonych i całość zalewamy zimną wodą. Posypujemy suszoną natką pietruszki. Obieramy pół jabłka, kroimy w paseczki i dorzucamy na patelnie. Całość dusimy około 45 minut od czasu do czasu podlewając wodą jeśli wyparowała. Czas przygotowania kotletów 15 minut plus 45 na duszenie. Smacznego