koniarakuchara

koniarakuchara

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Schabowe z piersi kurczaka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Są to bardzo smaczne schabowe które będą smakować całej rodzinie. Sposób na szybki łatwy obiad :)

Schabowe z piersi kurczaka pod pierzynką

Składniki:

Schabowe z piersi kurczaka pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z piersi kurczaka pod pierzynką
Pierś z kurczaka kroimy w plastry tak jak na zwykłe schabowe. Potem obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnię. Smażymy do momentu zarumienienia. Następnie smarujemy je majonezem oraz kładziemy na nie ser gouda ( jeden plaster ). Podczas smażenia schabowych z majonezem oraz serem zmniejszmy płomień ognia aby się powoli tuszyły. Po roztopieniu się sera są już gotowe.
SMACZNEGO!