agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

schabowy z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

lekko odmieniony standardowy kotlet schabowy

schabowy z parmezanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

schabowy z parmezanem

 

  • Kotlety schabowe 3 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • parmezan tarty 2 łyżki
  • jajko 1 szt
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

schabowy z parmezanem
Mięso opłukać i osuszyć. Każdy kawałek dobrze rozbić tłuczkiem do mięsa( ja robię to przez folię). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą i pieprzem. W misce rozbić jajko, roztrzepać, dodać parmezan i ponownie wymieszać. Kotlety obtaczać w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z ugotowanym na parze kalafiorem i brokułem, polanym bułką tartą. Smacznego:)
schabowy z parmezanem
mięso rozbic tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem
schabowy z parmezanem
kotlety obtaczać w panierce i bułce tartej
schabowy z parmezanem
smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju