Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Seler naciowy duszony z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu

Seler naciowy duszony z pomidorami

Składniki:

Seler naciowy duszony z pomidorami

 

  • 0,5 kg selera naciowego
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • 0,5 kg pomidorów
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • cukier
  • przyprawa curry

 

 

 

Sposób przygotowania:

Seler naciowy duszony z pomidorami
Łodygi selera umyć, pokroić na drobne kawałki. Obrane cebule pokroić w piórka. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa skropić oliwą i kilkoma łyżkami wrzącej wody, udusić pod przykryciem. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w plastry pomidory, odrobinę soli. Chwile razem pogotować, przyprawić do smaku solą, cukrem i przyprawą curry, wymieszać, podawać.