Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 757]

Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tak przyrządzony seler może stanowić pyszny dodatek do innej potrawy a nawet okazać się samodzielną przekąską.

Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą

Składniki:

Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą

  • kilka łodyg selera naciowego (ok 4)
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka sezamu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Seler naciowy z masełkiem i bułką tartą
Łodygi selera umyć, obrać i przekroić na mniejsze kawałki. Selera ugotować w osolonej wodzie z cukrem.

W tym samym czasie na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, dodać bułkę tartą z sezamem i całość zarumienić na złoty kolor.

Łodygi odcedzić, ułożyć na talerzu i polać masłem połączonym z bułką.

Można także oprószyć solą i pieprzem. 

Tagi:

seler tarta