Sposób przygotowania:
Semifreddo z owocami lasu
Zaczniemy od ubicia jaj na parze. Przygotuj dużą miskę oraz nalej do małego rondelka wodę (do połowy wysokości). Białka ubij na sztywno z połową cukru trzcinowego. Zagotuj wodę w rondelku, ustaw na niej miskę i ubijaj aż białka będą lśniące.Dodaj po jednym żółtku i ucieraj przez około 10 minut do momentu gdy masa zgęstnieje. Miskę odstaw aby masa wystygła. Schłodzoną śmietankę ubij z resztą cukru trzcinowego,wymieszaj delikatnie trzepaczką. Foremkę keksówkę wyłóż folią spożywczą, napełnij masą. Owoce wypłucz na sicie,połowę z nich dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Wstaw do zamrażarki na 5-6 godzin. Przygotuj sos. Część owoców odłóż do dekoracji.Resztę zmiksuj blenderem, przetrzyj przez sitko aby pozbawić sos pestek. Gotowe semifreddo podawaj obficie polane sosem i obsypane jeżynami. Smacznego
reanja
julcia12437
marietta