Sposób przygotowania:
Serduszka twarogowe Gosi
Najpierw kruszymy palcami twaróg albo robimy to widelcem. Do miski wsypujemy mąkę, cukier waniliowy, ja dodaję zawsze taki domowy, cukier puder wbijamy jajko, wlewamy, śmietanę z sodą wlewamy wódkę dodajemy też wcześniej pokruszony twaróg.
Sodę ze śmietaną mieszamy przed wlaniem do mąki. Wyrabiamy ciasto ręką albo po prostu robimy to w robocie. Ciasto nie trzeba długo zagniatać. Ciasto wałkujemy nie za cienko wycinamy foremką serduszka w środku tez wycinamy małe kółeczko.
Do smażenia najlepiej użyć niskiego rondla. Do rondla wlewamy litr oleju rozgrzewamy. Jak olej się rozgrzeje wrzucamy serduszka i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Trzeba uważać aby olej się nie przegrzał. Po usmażeniu serduszka odsączamy na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Serduszka najlepiej smakują na ciepło od razu po usmażeniu. POLECAM!!!
Sodę ze śmietaną mieszamy przed wlaniem do mąki. Wyrabiamy ciasto ręką albo po prostu robimy to w robocie. Ciasto nie trzeba długo zagniatać. Ciasto wałkujemy nie za cienko wycinamy foremką serduszka w środku tez wycinamy małe kółeczko.
Do smażenia najlepiej użyć niskiego rondla. Do rondla wlewamy litr oleju rozgrzewamy. Jak olej się rozgrzeje wrzucamy serduszka i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Trzeba uważać aby olej się nie przegrzał. Po usmażeniu serduszka odsączamy na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Serduszka najlepiej smakują na ciepło od razu po usmażeniu. POLECAM!!!
gusia1000