Sposób przygotowania:
Serduszkowe oponki dla Dziadzia
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, rozdrobniony ser, cukier waniliowy, aromat oraz olej i mleko - z produktów należy zagnieść jednolite ciasto. Następnie ciasto wałkujemy dość cienko i wykrwawmy serduszka w środku każdego należy wykrawać małe kółeczka bądź mniejsze serduszeńka. W garnku roztapiamy smalec ja miałam około 10 dużych łyżek, wlewamy spirytus i podgrzewamy, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy serduszka opokonowe i smażymy na złoto z dwóch stron, Podajemy posypując cukrem pudrem.
![Serduszkowe oponki dla Dziadzia Serduszkowe oponki dla Dziadzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serduszkowe-oponki-dla-dziadzia-163502.jpg)
![Serduszkowe oponki dla Dziadzia Serduszkowe oponki dla Dziadzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serduszkowe-oponki-dla-dziadzia-163503.jpg)
![Serduszkowe oponki dla Dziadzia Serduszkowe oponki dla Dziadzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serduszkowe-oponki-dla-dziadzia-163504.jpg)
![Serduszkowe oponki dla Dziadzia Serduszkowe oponki dla Dziadzia](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serduszkowe-oponki-dla-dziadzia-163505.jpg)