Sposób przygotowania:
Karnawałowe oponki
Do miski przesiać mąkę razem z sodą. Następnie dodać mascarpone, rozgnieciony twaróg a także cukier, cukier waniliowy, żółtka i ricottę.
Wszystko połączyć najlepiej używając widelca a potem zagnieść ciasto. Na oprószonym mąką blacie rozłożyć ciasto, rozpłaszczyć je dłońmi na grubość około 1 cm.
Potem za pomocą szklanki i kieliszka wycinać oponki. Środki można zostawić albo zagnieść ciasto i ponownie wycinać oponki.
Oponki smażyć na zloty kolor z obu stron na oleju a usmażone odsączyć na ręczniku papierowym a na koniec maczać w lukrze i posypać posypką.
Wszystko połączyć najlepiej używając widelca a potem zagnieść ciasto. Na oprószonym mąką blacie rozłożyć ciasto, rozpłaszczyć je dłońmi na grubość około 1 cm.
Potem za pomocą szklanki i kieliszka wycinać oponki. Środki można zostawić albo zagnieść ciasto i ponownie wycinać oponki.
Oponki smażyć na zloty kolor z obu stron na oleju a usmażone odsączyć na ręczniku papierowym a na koniec maczać w lukrze i posypać posypką.