Sposób przygotowania:
Serniczki (małdrzyki, kotlety z twarogu)
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym wymieszać mikserem. Powinny się spienić. Dodać rozdrobniony widelcem ser, mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość dokładnie wyrobić.
Z masy formować kotlety, które kolejno należy obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło (może być olej lub inny tłuszcz).
Serniczki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. ze śmietaną, owocami, dżemem lub kremem. Do masy można dodać bakalie lub startą czekoladę.
Z masy formować kotlety, które kolejno należy obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło (może być olej lub inny tłuszcz).
Serniczki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. ze śmietaną, owocami, dżemem lub kremem. Do masy można dodać bakalie lub startą czekoladę.