Sposób przygotowania:
Serniczki na zimno
Przygotowujemy miseczki do serniczków, na dnie których wsypujemy kilka sztuk suszonej żurawiny. W misce ubijamy żółtka jaj z cukrem, po czym stopniowo dodajemy masło, twaróg, jogurt naturalny. Przez sitko wyciskamy sok z 1 mandarynki. Dodajemy dżem malinowy i wszystko razem łączymy (dobrze, jeżeli składniki były trzymane w lodówce i są chłodne, ponieważ wtedy serniczki lepiej smakują). Do małego rondelka nalewamy odrobinę wody (troszkę więcej niż zakryte dno) i po zagotowaniu wyłączamy. Wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Jak żelatyna zacznie gęstnieć, sprawnie łączymy miksując z masą serową. Gotową masę szybko przelewamy do przygotowanych miseczek, ponieważ masa ekspresowo zastyga. Serniczki są gotowe do spożycia zaraz po przygotowaniu, ze względu na dodaną do masy serowej żelatynę.
![Serniczki na zimno Serniczki na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serniczki-na-zimno-108902.jpg)
![Serniczki na zimno Serniczki na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serniczki-na-zimno-108903.jpg)
![Serniczki na zimno Serniczki na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serniczki-na-zimno-108904.jpg)
![Serniczki na zimno Serniczki na zimno](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/serniczki-na-zimno-108905.jpg)
Tit
pasjonatka
Już poprawiam i dziękuję za informację :)
marietta