Sposób przygotowania:
Serniczki na zimno
Przygotowujemy miseczki do serniczków, na dnie których wsypujemy kilka sztuk suszonej żurawiny. W misce ubijamy żółtka jaj z cukrem, po czym stopniowo dodajemy masło, twaróg, jogurt naturalny. Przez sitko wyciskamy sok z 1 mandarynki. Dodajemy dżem malinowy i wszystko razem łączymy (dobrze, jeżeli składniki były trzymane w lodówce i są chłodne, ponieważ wtedy serniczki lepiej smakują). Do małego rondelka nalewamy odrobinę wody (troszkę więcej niż zakryte dno) i po zagotowaniu wyłączamy. Wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Jak żelatyna zacznie gęstnieć, sprawnie łączymy miksując z masą serową. Gotową masę szybko przelewamy do przygotowanych miseczek, ponieważ masa ekspresowo zastyga. Serniczki są gotowe do spożycia zaraz po przygotowaniu, ze względu na dodaną do masy serowej żelatynę.
Tit
pasjonatka
Już poprawiam i dziękuję za informację :)
marietta