Sposób przygotowania:
Serniczki z białą czekoladą
Ser przepuszczamy przez praskę, dodajemy jajko, cukier, i szczyptę cynamonu. Wszystko dobrze wyrobić i odstawić. Herbatniki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy maslo. Wyrabiamy do uzyskania konsystencji kruchego ciasta. Foremki wysmarować masłem.
Z papieru do pieczenia wyciąć koła wielkości foremek i wyłożyć na dnie. Następnie wyłożyć dno herbatnikami, ubić. Do sera dodać rozpuszczoną białą czekoladę (nad parą wodną). Wszystko razem mieszamy i wykładamy na ubite herbatniki.
Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy serniczki jeszcze 5 min w piekarniku. Wystudzić, wyjąć z foremek
Z papieru do pieczenia wyciąć koła wielkości foremek i wyłożyć na dnie. Następnie wyłożyć dno herbatnikami, ubić. Do sera dodać rozpuszczoną białą czekoladę (nad parą wodną). Wszystko razem mieszamy i wykładamy na ubite herbatniki.
Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy serniczki jeszcze 5 min w piekarniku. Wystudzić, wyjąć z foremek
kołczu
monikaT83
jaNina