Sposób przygotowania:
Serniczki ze spiruliną i winogronem
1. Część winogron (30 dag) umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku. Dokładnie wystudzić, zimne już galaretki wymieszać z jogurtem połączonym ze spiruliną i ksylitolem na gładką masę bez grudek.
Wsypać winogrona, całość wymieszać. Przelać do 6 szerokich szklanek lub pucharków. Aby serniczki stężały odłożyć je do lodówki najlepiej na całą noc.
2. Ostatnią z galaretek rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i wystudzić. Pozostałe umyte i osuszone winogrona ułożyć na wierzchu serniczków, zalać już zimną galaretką i włożyć do lodówki aż stężeje na godzinę, dwie. Smacznego!
Wsypać winogrona, całość wymieszać. Przelać do 6 szerokich szklanek lub pucharków. Aby serniczki stężały odłożyć je do lodówki najlepiej na całą noc.
2. Ostatnią z galaretek rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody i wystudzić. Pozostałe umyte i osuszone winogrona ułożyć na wierzchu serniczków, zalać już zimną galaretką i włożyć do lodówki aż stężeje na godzinę, dwie. Smacznego!
BozenaMatuszczyk