Sposób przygotowania:
Mini serniczki jagodowe na zimno
1. Galaretkę jagodową rozpuszczam w 1 szklance wrzątku. Schłodzoną śmietanę ubijam razem z cukrem pudrem na sztywno. Dwie łyżki odkładam do dekoracji. Dodaję zmielony ser biały. Miksuję.
Następnie dodaję ½ szklanki jagód i tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję.
Masę przelewam do pucharków lub miseczek. Odstawiam do stężenia.
2. Na stężoną masę wykładam pozostałe jagody. Wierzch deseru dekoruję pozostałą śmietaną i czekoladową posypką.
Następnie dodaję ½ szklanki jagód i tężejącą galaretkę. Wszystko razem miksuję.
Masę przelewam do pucharków lub miseczek. Odstawiam do stężenia.
2. Na stężoną masę wykładam pozostałe jagody. Wierzch deseru dekoruję pozostałą śmietaną i czekoladową posypką.