Sposób przygotowania:
Tęczowe serniczki na zimno
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Na dno pojemniczków wylewamy po 100 ml cytrynowej galaretki i wstawiamy je do lodówki do stężenia. Następnie wylewamy 100 ml galaretki truskawkowej i ponownie stawiamy pojemniczki do lodówki. Do miski wsypujemy cukier puder i wlewamy śmietanę kremówkę. Miksujemy na najwyższych obrotach miksera, aż śmietana będzie sztywna i ubita. Następnie powoli dodajemy serek homogenizowany i nadal miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i zostawiamy do napęcznienia. Wstawiamy ją na kilka sekund do mikrofali i rozpuszczoną wlewamy do masy serowej energicznie miksując. Na stężałe galaretki w pojemniczkach wykładamy po 3 łyżki masy serowej i wstawiamy je na 10 minut do lodówki. Następnie ponownie wylewamy cytrynową galaretkę i wstawiamy do lodówki, na nią truskawkową galaretkę i wstawiamy pojemniczki do lodówki. Gdy galaretki stężeją ponownie wykładamy na nie ser i ponownie cytrynową i truskawkową galaretkę. Pozostałą masę serową przekładamy do rękawa cukierniczego i zdobimy nią wierzch serniczków. Ponownie wstawiamy serniczki do lodówki.