iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Agrestowe serniczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Takie małe serniczki w szklankach wyglądają bardzo uroczo i są wymarzonym deser w upalne dni, a teraz lato przed nami.

Agrestowe serniczki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Agrestowe serniczki

 

  • 30 dag serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 szklanka śmietany 30 %
  • 2 galaretki agrestowe
  • dodatkowo:
  • 1 galaretka agrestowa
  • agrest

Sposób przygotowania:

Agrestowe serniczki
Śmietanę ubić na sztywno, galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody i przestudzić. Serek wyjąć do miski i delikatnie rozkręcić, następnie dodać gęstniejącą, ale jeszcze płynną galaretkę i na koniec po wymieszaniu delikatnie połączyć z bitą śmietaną.

Masę serową przelać do szklanek i schłodzić, zastygnięty deser zalać dodatkową galaretka przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu i ponownie schłodzić.

Wierzch deseru udekorować sporą ilością agrestu.
Agrestowe serniczki

Tagi:

deser owoce