Sposób przygotowania:
Czekoladowe serniczki na zimno
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.
Dwie metalowe obręcze ustawiamy na tacce plastikowej i układamy na dnie biszkopty.
Śmietankę przelewamy do miseczki i dodajemy cukier puder. Miksujemy na sztywno, dodajemy deser i znowu miksujemy.
Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i chwilę miksujemy. Napełniamy obręcze kremem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki.
Po 30 minutach roztapiamy obie czekolady z olejem w mikrofalówce (ok. 20 sekund i mieszamy).
Wyjmujemy serniczki z obręczy( najlepiej odciąć je delikatnie nożem).
Sosem polewamy serniczki i dekorujemy pistacjami. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.
Dwie metalowe obręcze ustawiamy na tacce plastikowej i układamy na dnie biszkopty.
Śmietankę przelewamy do miseczki i dodajemy cukier puder. Miksujemy na sztywno, dodajemy deser i znowu miksujemy.
Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę i chwilę miksujemy. Napełniamy obręcze kremem i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki.
Po 30 minutach roztapiamy obie czekolady z olejem w mikrofalówce (ok. 20 sekund i mieszamy).
Wyjmujemy serniczki z obręczy( najlepiej odciąć je delikatnie nożem).
Sosem polewamy serniczki i dekorujemy pistacjami. Wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone.