Sposób przygotowania:
Sernik malinowy z białą czekoladą
Maliny wraz z sokiem z cytryny i ¼ szklanki cukru zagotuj, a następnie zredukuj sos do konsystencji gęstego syropu. Przetrzyj owoce na sicie i odrzuć pestki.
W mikserze zmieszaj ze sobą herbatniki, 1/3 szklanki groszków, masłem i pozostałym cukrem. Powstałą masą wyłóż dno formy tworząc zwarty spód.
Resztę groszków rozpuść w kąpieli wodnej. W mikserze ubij serek z wanilią, dodaj cukier puder i rozpuszczoną białą czekoladę, a następnie puree malinowe. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Przelej na spód i schładzaj w lodówce. Ozdób malinami i groszkami czekoladowymi.
Przepis z Polsat Food Network
W mikserze zmieszaj ze sobą herbatniki, 1/3 szklanki groszków, masłem i pozostałym cukrem. Powstałą masą wyłóż dno formy tworząc zwarty spód.
Resztę groszków rozpuść w kąpieli wodnej. W mikserze ubij serek z wanilią, dodaj cukier puder i rozpuszczoną białą czekoladę, a następnie puree malinowe. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Przelej na spód i schładzaj w lodówce. Ozdób malinami i groszkami czekoladowymi.
Przepis z Polsat Food Network