ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Sernik na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasem jest chęć na sernik, może być na zimno, ten jest szybko gotowy, można dodać różne dodatki i galaretki.

Sernik na zimno Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
  • jogurt naturalny 330 gram,
  • czekolada gorzka 100 gram,
  • żelatyna deserowa 3 łyżki + 3/4 szklanki gorącej wody,
  • biszkopty 150 gram opakowanie,
  • galaretka truskawkowa 2 opakowania,
  • woda gorąca 900 ml

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno
Do pojemnika dodać twaróg z wiaderka waniliowy, jogurt, dodać połamane kawałki czekolady, wlać rozpuszczoną żelatynę i mikserem szybko połączyć składniki.

Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć gęsto biszkopty, wyłożyć sernik i łyżką wygładzić wierzch, schować do lodówki.

Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia.

Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wylać ją na wierzch sernika i schować do lodówki, najlepiej kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
Czekoladę wystarczy tylko połamać na drobne kawałki.
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
Od razu po zmiksowaniu sernik wyłożyć do formy.
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
ję mniej wody niż w opisie do galaretki.
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
Gdy zacznie gęstnieć galaretka wyłlać na ciasto.
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie
Sernik na zimno, na szybko i na smacznie