Sposób przygotowania:
Sernik na zimno jagodowo - przeczkowy1.
Średnią tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie rozłożyć herbatniki.
2.
Do naczynia włożyć ser i dosypać cukier puder, zmiksować.
3.
Do zmiksowanej masy wsypać jagody leśne, zmiksować.
4.
Do masy wlać chłodną galaretkę cytrynową, wymieszać.
5.
Masę jagodową powoli przelać na herbatniki. Wstawić do lodówki, aby stężała.
6.
Na masie jagodowej poukładać czerwoną porzeczkę.
7.
Zalać galaretką cytrynową i ponownie wstawić do lodówki.
8.
Do naczynia znowu włożyć ser i wsypać cukier puder, zmiksować.
9.
Wlać chłodną galaretkę agrestowa i ponownie zmiksować.
10.
Masę wylać na porzeczki z galaretką. Znowu wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
11.
Na masie poukładać gotowe czekoladowe figurki ażurkowe.
12.
Posypać czerwonymi porzeczkami.
13.
Smacznego !